Een week in Nederland

Afgelopen week ben ik in Nederland geweest omdat ik een afspraak had met de arts en ik een dagje naar school moest. Het is uiteindelijk een ontzettend drukke week geworden, waarin we veel familie en vrienden hebben bezocht en nauwelijks thuis zijn geweest. Maar het was fijn weer even in Nederland te zijn! En ik was natuurlijk heel erg benieuwd naar de mening van de arts over mijn knie..  

Op zaterdag ben ik eerst nog een dag naar school geweest in Utrecht. De eerste praktijkdag van het tweede jaar stond op het programma.. Gelukkig heb ik een paar weken geleden mijn eerste jaar helemaal kunnen afsluiten en heb ik mijn propedeuse binnen 🙂 Ik ben heel benieuwd hoe ik de studie vanuit Roemenië ga volhouden, maar ik heb er zeker vertrouwen in. Na een dagje leren moest er natuurlijk gefeest worden, dus ’s avonds heb ik een super leuke avond gehad met Tess in Amsterdam. Weer ouderwets gezellig!

Het bezoek aan de arts op dinsdag was voor mij toch wel heel erg spannend. Het loopt tegen het einde van de revalidatie en dan is het fijn om te weten of alles goed is verlopen en de kruisband goed vast zit. Gelukkig was dat het geval! Er blijft na een achterste kruisband revalidatie altijd een klein stukje instabiliteit (t.o.v. een originele achterste kruisband) over, maar die was minimaal. Dat valt met spieren heel goed op te vangen. Een opluchting dus.. Nu de knie dus in passieve toestand stabiel is, mag ik gaan werken naar een stabiele knie in actieve toestand. Ik moet straks natuurlijk weer springen, landen etc.

 

Gisteren ben ik weer aangekomen in Baia Mare en vanochtend meteen een kracht training gehad. Vanavond ga ik dan de hal in. Niet helemaal voor het eerst, want vorige week voor mijn vertrek heb ik ook al even wat op doel gegooid. Hier heb ik natuurlijk meteen blaren op mijn vingers aan overgehouden (van de hars).. Maar vanavond begint het echte werk. Ik ga wat oefenen met sprongen en daarna kan ik rustig met het team mee doen. Wel alles zonder contact natuurlijk..

Bij een nieuwe start horen natuurlijk nieuwe schoenen. Gelukkig was ik dinsdag nog even op Papendal om bij de meiden van het Nederlands Team te kijken, en kon ik meteen even schoenen halen in Arnhem bij OLB.

[cml_media_alt id='381']FullSizeRender[/cml_media_alt]


A week in Holland

Last week I went to Holland for an appointment with my doctor and for a nice day at school. It turned out to be a very busy week, visiting a lot of family and friends. We were on the way all the time, did’t had much time to be at our home, but it was so nice to
see everyone again! And off course I was really curious what the doctor would say about my knee..

One day after we came home I had to go to school first. It was my first practice day of the second school year. Luckily I finished my first year a few weeks ago, so I finally have my propedeuse. I hope I can keep continuing my school while I’m living in Romania, but I have faith in it. After a day at school it was time for some party off course, so in the night I went to Amsterdam with my best friend Tess. It was fun like it always is!

Visiting the doctor on tuesday was very exciting for me. I almost reached the end of my rehabilitation period and then it’s really nice to know if the ligament is okay now. So I was very happy when my doctor said everything is fine! There will always remain a little bit of rest instability after a PCL surgery, so that’s normal. Therefore I have to train my legs more than normal. But it was a relief that everything looks good and to know that my knee is stable in passive state 🙂 Now I have to work on coming back to the handball field. Jumping, landing and all those other things I need during a handball play.

Yesterday I came back in Baia Mare and this morning I already did a training in the gym. Tonight I will go to the sportshall to train. It’s not the first time, because last week I already did some shooting on the goal. And off course I directly got some blisters on my fingers (from the sticking stuff we use on the balls). But tonight the real work will start. Jumping and after that I can slowly enter the team. Off course everything without contact yet.

And a new start requires some new shoes, so when I visited the girls from the national team at Papendal, I also bought some new shoes at OLB Arnhem.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *