4 maanden update

Het is morgen precies 4 maanden sinds de operatie 🙂  Sinds ik uit Boekarest ben terug gekomen heb ik de revalidatie nu volledig in Baia Mare opgepakt. De afgelopen maand heb ik veel nieuwe dingen gedaan qua training met als hoogtepunt   hardlopen! Alhoewel hardlopen nooit mijn favoriete bezigheid is geweest, ben ik nu ontzettend blij dat ik het weer kan. Naast het hardlopen ben ik ook begonnen met het echte werk qua kracht training. Squatten, lunges, deadlift: i love it! Afgelopen week was het weer ouderwets spierpijn.

Natuurlijk is het wel eens lastig om dag in dag uit bezig te zijn met hetzelfde ding. Oefeningen herhalen en herhalen.. Maar des te blijer ben ik dan als ik iets mag doen wat weer nieuw is. Vorige week ben ik bijvoorbeeld ook weer begonnen met sprongoefeningen. Het is erg goed voor de stabiliteit van de knie plus het vergroten van je sprongkracht om bepaalde sprongen te doen. Bijvoorbeeld vanuit de squathouding met twee benen omhoog springen.

Een keer per dag ben ik nu ook weer met het team in de hal om daar mijn oefeningen te doen. Heel veel eenbenige squats en tussendoor dan even een handbal vasthouden geeft al een heel goed gevoel. Ik heb super veel zin om weer te beginnen met handballen, maar weet ook dat ik geduld moet hebben. Maar ik kan me nu al verheugen om mijn eerste wedstrijd voor HCM Baia Mare te spelen! Het komt gelukkig steeds dichterbij. Het EK met het Nederlands Team ga ik helaas niet redden. Misschien is mijn lichaam wel op tijd fit voor december, maar wedstrijdfit ben ik dan zeker niet. En ik wil geen risico’s nemen met deze blessure. Ik wil namelijk nog heel belangrijk zijn voor zowel het Nederlands Team als voor Baia Mare.. En dat kan alleen als ik topfit ben.

M’n kennis van de roemeense taal schiet nog niet echt op, maar tot ziens lukt me nog wel 😉 Dus.. La revedere!!


4 months update

Tomorrow it is exactly four months since the surgery 🙂 Since I came back from Bucharest I totally focused on doing my rehabilitation in Baia Mare. Last month I did a lot of new things with as highlight: running! Although running never was my favorite thing to do, now I’m so happy that I’m able to do it again. Besides running I also started again with the real work: squats, deadlift, lunges. I love it! Last week my muscles were so sore from the strength training, but it was such a good feeling.

Off course sometimes it is hard to do the same things every day. It’s just repeating exercises over and over again. But then I also get so excited when I can do something new.. For example last week I started with jumping exercises. It’s very good for the stability of the knee and you can really improve your jump-power by doing specific exercises. Like squats jumps.

Once a day I’m also in the hall with my team, doing my own exercises though. But doing a lot of single leg squats and then in between holding a handball gives already such a great feeling. I’m really looking forward to play handball again, but I also know I have to be patient. I just want to play my first match for HCM Baia Mare soon! Luckely the time is almost there. Unfortunately I’ll not make it to the European Championships with the Dutch Team. Maybe my body/knee will be fit again, but for sure I won’t be fit for playing so many matches in such short period. And I don’t want to take any risks with this injury. I want to be important many more years for the national team and off course for HCM! That’s only possible when I’m totally fit.

I don’t speak Romanian very well yet but I can surely say goodbye 😉 So: La revedere!

You May Also Like

14 comments

Reply

Hoi Lois. Ik heb ontzettend veel bewondering voor je doorzettingsvermogen. Ook al ben je nog jong je moet toch wel de moed en de kracht vinden om zo lang te willen revalideren om de top te bereiken. Volgens mij heb je het wel naar je zin daar. Ik wens jou en Erik ontzettend veel succes de komende tijd. En dat je maar snel weer kan gaan ballen.

Gr aan Erik

Jerry van koppenhagen

Reply

Hey Jerry, thanks 🙂 nu handballen weer zo dichtbij komt weet ik wel weer waarvoor ik het allemaal doe! Handballen is nou eenmaal veel te leuk 🙂 Deze keer rustig aan beginnen en hopelijk dan nog lang genieten. Jammer van het verlies in de halve finale vorige week, wij hebben gekeken vanuit Roemenië hoor! Maar wel echt super om de tweede wedstrijd nog wel te winnen. Succes vanavond en groetjes van ons!!

Reply

Hey Lois,

Leuk stukje en verstandig om nu de tijd te nemen. Nog veel succes met het verdere herstel.
Doe de groeten aan Huissie.

groetjes Coos

Reply

Hey Coos, dankjewel! Nu inderdaad maar even geen risico’s nemen inderdaad 🙂 Groetjes van ons allebei!

Reply

heel mooi Lois om weer positieve woorden te lezen van je, gun je heel veel succes in Roemenië en het Nl team. En weet je, ga nog wel even in conclaaf met Jans en Diana, maar ik wil begon 2015 naar Roemenië komen, jou ontmoeten en een wedstrijd zien…en uiteraard een hapje en een drankje, ik kijk er naar uit…

Reply

Dat lijkt me een heel goed idee!! 🙂 Van mij mag het wel alvast begin 2015 zijn dan haha. Hopelijk tot snel en dan gaan we er zeker een paar gezellige dagen van maken.

Reply

Hoi Lois,

Goed om te lezen, dat je steeds meer mag en kan doen. Heel veel sterkte met je revalidatie.. Jammer dat je het EK niet haalt, maar wel logisch. Je moet wedstrijdfit zijn en dat is niet haalbaar. Vervelend voor je. We blijven je volgen.

Reply

Hoi Jos, hoe gaat het met je? Zeker jammer dat ik er niet bij ben dit EK, maar ik hoop dat ik nog vele mooie toernooien mag meemaken als ik weer fit ben. Met jullie als fans erbij natuurlijk! 🙂

Reply

Hoi Lois,
Eindelijk heb ik iets van je gelezen en de mogelijkheid je te antwoorden. Dit lag ook aan mij hoor. Geweldig te lezen dat het zo goed met je gaat en dat je bij deze topploeg bent terechtgekomen. Natuurlijk is dit een verstandige beslissing, maar ik heb altijd ( sinds ik je ben tegengekomen ) al gedacht dat je een verstandige vrouw was. Ik wens je heel veel succes met de verdere revalidatie en de herstart van jouw carrière. Wij reizen er heel wat af voor handbal, maar of ik je nu zo snel terugzie?
Dan volgend voorjaar(?) maar bij het Nederlands team.
En natuurlijk de hartelijke groeten aan mijn oude pupil Erik.Hoe gaat het trouwens met hem?
Gr. René.

Reply

Hoi Rene,
Hoe gaat het met je? We zullen elkaar inderdaad niet zo gauw meer tegenkomen op deze manier. Gelukkig is er nog wel enige Nederlandse inbreng in Oldenburg 🙂 Maar volgend voorjaar hoop ik er zeker weer bij te zijn bij het nederlands team!
Hier in Baia Mare gaat alles goed. Ook met erik! We hebben het goed naar onze zin al was het even wennen in het begin hoor. Maar dat is ook niet zo gek.

Groetjes!

Reply

Hi Lois, geniet van het steeds een stukje meer kunnen. Je komt er sterker van terug. Eerst spelen bij de club daarna oranje. Ook dan zit ik op de tribune. Suc6!
Groetjes Wilma

Reply

Hey Wil! Doe ik zeker. Het begint echt weer ontzettend te kriebelen 🙂 Gelukkig maar zal ik zeggen! Maar ik weet ook dat ik nog heel eventjes geduld moet hebben. En dan hoop ik natuurlijk dat jullie er weer bij zijn! Groetjes Lois

Reply

Hoi Lois en Erik,
Met mij ( ons ) gaat het prima. Lekker klussen in en om het huis en 1 dag op ons jongste kleinkind passen. Greta werkt nog 3 dagen. Druk met handbal uiteraard.Het werk voor het NHV regio Noord zal binnenkort wel weer beginnen. Verder veel naar Nordhorn voor de HSG met die 4 geweldige Nederlandse jongens. Zo. 2 nov. a.s. naar Almere voor het Ned. team, 22 nov. naar Gummersbach ( Mark Bult ) en o.a. 30 dec. naar de wedstrijd Buxtehude-Oldenburg. Dus dat wordt straks Champions L. handbal. Geweldig toch. Hoe is het met de taal? Is Roemeens moeilijk? Erik kan mooi een jeugdteam trainen. Is hij volgens mij uitermate geschikt voor. Nogmaals veel succes met je revalidatie en hopelijk kunnen we contact houden. Gr. René.

Reply

Mooi dat het zo goed gaat met jullie. En genoeg handbal lees ik al wel 🙂 De taal hier is moeilijk, maar niet onmogelijk. Ik ben nog niet begonnen met de taalcursus, maar door alleen al met het team te zijn leer ik ook al wel wat dingen. Een nieuwe taal vind ik altijd wel weer leuk. Erik focust zich nu mooi op wat handel hier en daar. Door de taal is het wel lastig om training te geven hier, maar hij zou er zeker geschikt voor zijn inderdaad! Veel plezier bij de wedstrijden en we houden contact. Groetjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *