Het begin in Baia Mare

We hebben internet in Baia Mare! Het is alweer een tijdje geleden dat ik een bericht heb gepost, maar ik was dus een tijdje offline 🙂 Vorige week is het officieel geworden dat ik dit seizoen bij HCM Baia Mare ga spelen en dus ook hier de revalidatie oppak. Gelukkig zit ik niet alleen in Roemenië, maar is Erik mee gegaan om mij te helpen mijn droom te verwezenlijken 🙂 Toen we afgelopen zondag vanaf Dortmund in het vliegtuig naar Cluj zaten hadden we nog geen idee wat we hier konden verwachten, maar de eerste indruk is absoluut goed!

Het appartement moeten we nog een beetje inrichten en natuurlijk moeten we alles nog een beetje uitzoeken, maar we weten de stad inmiddels goed te vinden en ik woon op loopafstand van de hal/fitness. Vooral ’s avonds is het hier heel gezellig in het centrum. Koken hebben we dan ook nog niet echt thuis gedaan, maar we zijn voornamelijk uit eten geweest. We klagen niet!

Centrum Baia Mare

Dan nu het meest belangrijke natuurlijk: mijn knie. Vorige week ben ik nog op controle geweest in de Bergman Kliniek en de arts was erg tevreden. De brace mocht ik gaan afbouwen, dus die draag ik nu niet meer. Afgelopen maandag begon de eerste
training en die was gelijk pittig. Veel oefeningetjes om de bovenbeenspieren te trainen. De hamstrings moet ik nog even met rust laten deze maand.

Ik train ’s ochtends in de fitness met een fysieke trainer. Ik moet dan bijvoorbeeld 30 seconden in squathouding tegen de muur staan. Ook ben ik voorzichtig begonnen met lunges en verder zijn het veel kleine oefeningetjes, zoals het been heffen. Bovendien train ik mijn armen al weer volop, dus daar zit de echte spierpijn nu!

Volgende week ga ik een week naar Boekarest om te revalideren, ik ben benieuwd hoe het daar is. Ik hou jullie op de hoogte!


The beginning in Baia Mare

We have internet in Baia Mare! It’s been a while ago since I wrote my last post, but I was offline for a short moment 🙂 Last week it became official that this season I will be playing for HCM Baia Mare. That means I will also do the rehabilitation here. Luckily I’m not alone here, but Erik came with me to help me fulfill my dreams 🙂 When we were in the airplane last sunday, we didn’t knew what to expect here, but the first impression is definitely good!

Off course we still need to do some things in the apartment so that it feels like home, but the apartment is already a nice place. In the next few weeks we’ll defenitely find out the best places to go over here. I can walk to the hall and fitness, so that’s optimal. Especially at night it’s really nice in the old center of the city. We haven’t done much cooking at home yet, but we went out every night. We don’t complain! 🙂

Then now the most important thing: my knee. Last week I went for a check to the Bergman Clinics and the doctor was very satisfied. I was allowed to take off the brace, so I’m not wearing it anymore. Last monday the first training started and it was a heavy training. A lot of exercises to train my quadriceps. The next month I’m not allowed to train the hamstrings yet.

In the morning I train with a physical trainer. We do exercises like standing against the wall in a squat position. I have to hold that position for like 30 seconds and do that 8 times. Also I started very carefully with some lunges. The other small exercises are like raising your leg in different positions. I also started training my arms again, so I will get back some muscles.

Next week I’ll go to Bucharest to train in a rehabilitation center. I’m very curious how it will be there. I will keep you updated!

You May Also Like

12 comments

Reply

Wilkommen zu Baia Mare! Hai HCM! 🙂

Reply

Thank you! 😀

Reply

Hoi Lois

Fijn dat het de goede kant op gaat met je knie, en dat de eerste indruk goed is. Ik wens jou ontzettend veel succes bij Baia mare. Wij met Dalfsen hebben er een keer mogen spelen en dat was erg indrukwekkend. Groetjes aan Erik

Jerry

Reply

Hey Jerry! Dankjewel, het is een super ervaring om hier te zijn en tot nu toe bevalt het hartstikke goed! Hopelijk kan ik snel zelf weer spelen en van de sfeer genieten. Veel succes met Dalfsen komend seizoen en groetjes ook van erik! 🙂

Reply

Veel succes voor jullie beiden!!

Reply

Dankje Meine! Gaat lukken hier 🙂

Reply

Fijn hoor Loïs. Zettum op en succes. Lieve groeten uit Alkmaar ook voor Erik.

Reply

Dankjewel mama tess 🙂 Hoop dat met jou ook alles goed gaat! Groetjes aan ed en de rest of the family

Reply

Gaat de goede kant op. Succes met revalideren.

Reply

Dankje Wilma, gaat zeker de goede kant op! Hoe gaat het met jou en je knie? 🙂

Reply

Ha Lois,
Goed om te horen dat jullie goed zijn aangekomen. Van Erik had ik al wat foto’s gezien en het ziet er goed uit! Succes met de revalidatie en we komen snel eens op bezoek!

Groet,
Jeroen.

Reply

Hey Jeroen! Hoe is het bij jullie? Hier bevalt het zeker goed. Ik zit alweer helemaal in het ritme qua training 🙂 En erik vermaakt zich gelukkig ook goed hier. Hartstikke leuk als jullie gauw eens langs komen!! Absoluut een gezellig stadje hier. Groetjes ook aan Marian!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *